Intialainen ruoka hurmaa monet

Monet etniset ruuat hivelevät herkkusuiden makuhermoja ja monien erilaisten vaihtoehtojen joukosta intialainen ruoka on noussut usean herkkusuun suosikiksi. Tähän on varmasti paljon syitä. Kerromme tällä sivulla lyhyesti ja ytimekkäästi pähkinänkuoressa niistä syistä, joiden ansiosta juuri intialainen ruoka on niin kovin suosittua.

Intialaisen ruuan valikoimista löytyy runsaasti kasvisvaihtoehtoja
Kasvisruoka ja kasvispainotteinen ruoka ovat tällä hetkellä erityisen trendikkäitä vaihtoehtoja. Tämä voi olla yksi syy intialaisen ruuan suureen suosioon, tarjoaahan intialainen keittiö monia makuhermoja hiveleviä kasvisruokavaihtoehtoja.

Kokeile vaikkapa intialaisia perunapihvejä tai linssipataa. Ellet noudata kasvisruokavaliota, kannattaa kokeilla butter chicken -reseptiä eli voikanaa, jota Intiassa kutsutaan nimellä Murg Makhani. Tästä ruuasta löytyy meheväksi haudutettua kanaa currykastikkeessa, jossa on sekä kermaa että tomaattia. Tämä ruoka sopii myös sellaisille herkkusuille, jotka eivät pidä chilistä, koska sen maku on ihanan pehmeä. Intialaisessa ruuassa käytetään myös paljon riisiä. Puhuttaessa intialaisesta ruuasta ei sovi myöskään unohtaa naan-leipää, joka paistetaan perinteisesti tandoori-uunissa.

Hyvän makunsa lisäksi intialaiset ruoka-annokset hivelevät usein myös silmää
Sen lisäksi että intialainen ruoka maistuu taivaalliselta tarjoavat annokset yleensä myös silmänruokaa. Esimerkiksi lämmin salaatti voi olla upean värikäs taideteos, josta ei puutu värejä eikä makua. Juuri värit ja mausteet tuovatkin intialaiselle ruualle sen ominaisen leiman.

Jos haluat loihtia intialaisia makuja kotikeittiössäsi, on tähän monia mahdollisuuksia
Intialaisia makuja voi loihtia myös omassa kotikeittiössä. Etsi ideoita vaikkapa kirjaston keittokirjoista tai osallistu intialaiseen ruokaan keskittyvälle ruuanlaittokurssille. Myös netistä löytyy runsaasti reseptejä sekä ruuanlaittovideoita, jotka opastavat sinut helposti ja nopeasti intialaisen ruuan saloihin.

Mausteisiin ja ruuanlaittovälineisiin kannattaa panostaa, ovathan mausteet intialaisen keittiön sydän. Myös ruuan esilleasettelua kannattaa opetella, koska intialaisessa keittiössä silmänruoka on tärkeä osa ruokailukokemusta. Uusien makujen testaaminen vaatii kotikokilta hieman uskallusta heittäytyä tutun ja turvallisen ulkopuolelle, mutta toisaalta myös palkitsee kokeilevan kokin ihanilla makuelämyksillä ja tuoksuilla.