Miksi lappilainen ruoka on suomalaisten ylpeys?

Kun Suomeen saadaan valtiovieraita, tarjotaan heille usein lappilaista ruokaa, jota voisi kutsua suomalaisten ylpeydeksi. Tähän ylpeyteen on useita syitä, joihin tämä juttu pureutuu.

Lappilaisessa ruuassa hyödynnetään puhtaita paikallisia raaka-aineita
Lähellä tuotettu ja puhtaista raaka-aineista valmistettu ruoka on tällä hetkellä trendikäs valinta ja lappilainen ruoka on juuri tätä. Pohjoisen Suomen upeasta luonnosta saadaan monenlaisia puhtaita ja maistuvia raaka-aineita, jotka valmistuvat taitavissa käsissä herkullisiksi ja terveellisiksi aterioiksi. Hillasoiden lakat, Lapin luonnosta saatava riista sekä kirkkaista vesistä kalastetut kalat ovat kaikki lappilaisen keittiön peruspilareita. Myös Lapin ylpeys poro on usein lautasella nähty vieras ja jos olet vähääkään tutustunut lappilaiseen keittiöön, olet luultavasti maistanut ainakin poronkäristystä.

Lappilainen ruoka on mahdollista yhdistää upeisiin elämyksiin
Vaikka lappilainen ruoka on jo itsessään elämys, niin ruokailukokemuksesta voi tehdä vieläkin elämyksellisemmän vaikkapa nauttimalla ruuasta ulkosalla. Perinteisessä kodassa nautittu ateria tai ulkona nautittu kahvi maistuu entistäkin paremmalta. Yhdistä ruokailuun vaikkapa perinteinen koira- tai poroajelu ja unohtumaton elämyspäivä on valmis.

Lappilainen ruoka kunnioittaa perinteitä
Pohjimmiltaan lappilainen ruoka on melko yksinkertaista. Voidaankin sanoa, että tässä ruuassa vähemmän on enemmän. Eräs sen upeimmista piirteistä on perinteiden kunnioittaminen. On upeaa, että vanhat perinteet elävät lappilaisen ruuan valmistustavoissa sekä siinä, että se suosii paikallisia, puhtaita, luonnosta saatuja raaka-aineita.