Syötävät koristeet eivät jää kaappeihin lojumaan

Kun edessä ovat juhlat, on yksi tehtävä suunnitella teemaan sopiva koristelu. Tässä vaiheessa kannattaa miettiä jo juhlien jälkeistä hetkeä, jolloin koristeet joko heitetään roskiin tai sullotaan täyttämään kaappeja. Näistä kumpikaan vaihtoehto ei kuulosta hyvältä, varsinkin jos haluaa säästää ympäristöä. Se on myös rahan hukkaan heittämistä, jos koristeille ei ole enää juhlien jälkeen muuta käyttöä. Jos kaikki maailman juhlat vietetään tällä tavalla, tulee jo pelkän juhlinnan takia luontoon paljon turhaa kuormaa.

Aina on syytä juhlaan, mutta miksi sitä ei voisi tehdä siten, että juhlasta ei jäisi jäljelle turhaa roskaa. Moni haluaa onneksi jo yrittää toimia mahdollisimman ekologisella tavalla elämässään. He hankkivat kierrätystuotteita, vähentävät muovin hankintaa ja ovat ehkäpä vähentäneet energiankulutustaan sekä toimivat monissa muissa asioissa mahdollisimman ekologisella tavalla.

Tee koristeita, joita voi syödä!

Tässä on yksi juhliin liittyvä idea, joka vähentää todella paljon turhien tuotteiden hankintaa. Se liittyy sekä koristeluun että juhlissa tarjottaviin ruokiin ja muihin tarjoiluihin. Tätä ideaa voi käyttää ihan missä juhlissa tahansa, vaikkapa kun edessä ovat halloween juhlat ja niihin liittyvät koristeet, joilla saadaan luotua teemaan liittyvää tunnelmaa. Halloweenin vietto liittyykin suuresti teemaan liittyvään koristeluun.

Moni haluaa suunnitella joka vuosi halloweenin viettoon liittyviä uusia asioita, koska tässä juhlassa halutaan yleensä hämmästyttää muita. Siksi ehkä ne edellisen kerran koristeet eivät käykään enää seuraavalla kerralla. Sen takia koristeet saatetaan nakata juhlinnan jälkeen roskiin. Eikä kaikilla ole edes tilaa säilöä niitä. Tähän löytyy kuitenkin hyvä ratkaisu. Kun tekee koristeista syötäviä, ne tulee syötyä eikä niitä tarvitse nakata pois tai säilöä. Netti on pullollaan hauskoja ideoita ruuista ja muista halloween-herkuista, jotka liittyvät tähän juhlateemaan. Sellaisia ovat vaikkapa sormilta näyttävät nakit ketsuppiverineen ja mantelikynsineen. Ja kurpitsat ovat jo sellaisenaan koristeita, joista voi tehdä vaikka juhlien jälkeen kurpitsakakun tai pikkelssiä.

Muita syötäviä ruokakoristeita

Syötävät koristeet sopivat ihan jokaiseen juhlaan. Niitä kannattaa käyttää varsinkin sellaisten juhlien koristeluissa, jollaisia ei vietetä kovin usein tai joissa halutaan aina mukaan jotain uutta. Joulukoristeistakin voi osan tehdä syötävässä muodossa. Moni pääsee joulutunnelmaan, kun kaivaa kaapista ne tutut koristeet esille; ne ovat koristeista niitä harvinaisia, joihin ei kovin helposti kyllästytä. Mutta syötävien koristeiden avulla saadaan jouluviettoon mukaan jotain uutta, mutta sellaista jota ei tarvitse säästää seuraavaa joulua varten tai nakata roskiin. Joulukuusen voi esimerkiksi koristella syötävillä koristeilla ja jouluruuat voi kattaa esille oikein näyttävällä tavalla. Tähänkin löytää netistä paljon hyviä ideoita, miten tehdä esimerkiksi tonttuja syötävistä asioista tai vaikka pieniä koristekuusia piparkakkutaikinasta.

Syntymäpäiviä vietetään monissa perheissä useammat vuodessa. Niissä on yleensä aina jokin teema, jota ei ole perheessä ennen käytetty. Siksi koristeilla ei ole enää seuraavissa synttäreissä käyttöä. Sen takia kaikki syntymäpäivään liittyvät suolaiset ja makeat herkut voivat samalla toimia teemaan liittyvinä koristeina. Syntymäpäiväkakku voi olla juhlien keskipisteenä ihastuttamassa vieraita siihen asti, kunnes se syödään pois. Jos tarjolle halutaan myös terveellistä tarjottavaa, voi esimerkiksi vesimelonista ja muista hedelmistä sekä marjoista loihtia vaikka minkä näköisiä eläimiä ja olentoja sekä muita teemaan liittyviä asioita.