Perustaisinko ikioman ruokablogin?

Jos pidät ruuanlaitosta, leipomisesta, kirjoittamisesta ja valokuvaamisesta, on ikioman ruokablogin perustaminen saattanut käydä mielessä kerran jos toisenkin. Tässä jutussa kerrotaan muutama vinkki, joiden avulla pääset alkuun oman ruokablogisi kanssa.

Ruokabloggaaminen on mukava harrastus
Parhaimmillaan ruuasta bloggaaminen on mukava ja antoisa harrastus, jonka avulla voit vaihtaa ajatuksia muiden samasta aiheesta kiinnostuneiden bloggaajien kanssa. Toisaalta bloggaaminen voi olla yllättävän aikaa vievä harrastus, joka voi pahimmillaan asettaa jopa perheen sietokyvyn koetukselle.Lapsille voi olla vaikeaa malttaa odottaa, että äiti ehtisi kuvata upeat luomuksensa ennen syöntiä ja ruokakin saattaa ehtiä jo jäähtyä sillä välin, kun kokematon bloggaaja yrittää saada ruuista tai leivonnaisista mahdollisimman edustavia otoksia.

Toisaalta bloggaaminen myös opettaa paljon. Ellet ole vielä loistava kuvaaja tai kirjoittaja, voit kehittyä näissä taidoissa ja bloggaamisen myötä tämä kehittyminen tapahtuu kuin huomaamatta. Valokuvaus- tai kirjoituskurssikaan ei ole hullumpi idea, jos haluat todella kehittyä harrastuksessasi.

Ruokabloggaaminen voi tuoda pieniä lisätuloja, kunhan keksit, miten erotut blogimassasta
Blogin kautta on mahdollista ansaita myös pieniä lisätuloja, esimerkiksi affiliate-markkinoinnin kautta. Toisaalta suosituimpien ruokablogien joukkoon nouseminen on haastavaa. Onkin tärkeää yrittää miettiä, millä keinoin erotut massasta? Mitkä ovat ne syyt, jotka saavat lukijat palaamaan yhä uudelleen ja uudelleen juuri sinun ruoka- tai leivontablogiisi? Ehkäpä kirjoitustyylisi tai erityisen upeat kuvasi koukuttavat lukijat? Tai ehkäpä reseptisi ovat vain niin ylivertaisia, että juuri ne saavat lukijat palaamaan blogiisi kerta toisensa jälkeen? Kannattaakin miettiä jo blogitaipaleen alkuvaiheessa, miten aiot erottua muista blogeista.

Vuoden 2017 huhtikuussa Suomen suosituin ruokablogi oli erään tutkimuksen mukaan Peggyn pieni punainen keittiö, jota kuvaillaan rennoksi ruokablogiksi. Peggyn pieni punainen keittiö erottautuukin muista ruokablogeista juuri rentoudellaan sekä brittiläisillä resepteillään. Blogista löytyy myös leivontaohjeita sekä kotiruokareseptejä. TOP-listan lähempi tarkastelu on mielenkiintoista, koska se kertoo, millaiset ruokablogit ovat tällä hetkellä suosittuja Suomessa.