Vinkkejä granaattiomenan käsittelyyn ja kokkaamiseen

Granaattiomenan terveyshyödyt ovat kiistattomat, mutta tämä hedelmä on myös erityisen maukas ja monikäyttöinen hedelmä, joka tuo lautaselle upean väripilkahduksen. Hedelmä sisältää runsaat määrät erilaisia vitamiineja sekä antioksidantteja, minkä lisäksi se ei sisällä juurikaan rasvaa. Kerromme tällä sivulla muutaman vinkin granaattiomenan käsittelyyn sekä kokkaamiseen.

Miten valitsen parhaat granaattiomenat?
Mistä sitten tiedät, että granaattiomena on valmis syötäväksi ja miten valitset parhaat sekä herkullisimmat granaattiomenat? Ensinnäkin kannattaa kiinnittää huomiota granaattiomenan väriin ja valita kirkkaan punaiset yksilöt. Toiseksi kannattaa kiinnittää huomiota hedelmän painoon ja valita granaattiomenista ne, jotka tuntuvat kokoonsa nähden painavilta. Suosi kausihedelmiä.

Miten granaattiomenan siemenet on helpointa erottaa syömistä varten?
Granaattiomenan siemenet ovat läpikuultavia ja mehukkaita ja ne on helpointa erottaa sisäkuoresta kopauttamalla omenan puolikasta lusikan takapuolta käyttäen. Tällöin siemenet putoavat kuoresta helposti suoraan kulhoon.

Mihin granaattiomenoita voi käyttää?
Herkullisia ja terveellisiä granaattiomenoita voi toki syödä sellaisenaankin. Ne ovat oivallinen vitamiinipommi vaikkapa aamupalalle. Toisaalta niistä saa myös kauniita ja upeita lisukkeita, jotka viimeistelevät vaikkapa jälkiruuan tai jäätelöannoksen. Granaattiomena sopii hyvin myös salaattiin ja sitä voi mehustaa. Loppujen lopuksi granaattiomena on yllättävän monikäyttöinen ja monipuolinen hedelmä. Esimerkiksi jälkiruuissa se auttaa tuomaan jälkiruokaankin aimoannoksen terveellisyyttä ja väriä. Kuka on sanonut, että terveellisin jälkiruuan pitäisi olla mauton tai tylsä?